Gadgets

Osnovni iPad će od jeseni vjerovatno preći na USB-C

Osnovni iPad će od jeseni vjerovatno preći na USB-C
Foto: Pexels | Osnovni iPad će od jeseni vjerovatno preći na USB-C

Apple bi konačno mogao da u svoj početni iPad model implementira željenu i iščekivanu tehnološku nadogradnju.

Izvori sajta 9to5Mac tvrde da će se naredni osnovni tablet kompanije Apple prebaciti sa Lightning porta na USB-C, po lansiranju tokom jeseni ove godine.

Poput najnovijih iPad modela, korinici će moći da tablet direktno povežu na monitore i druge periferije, što će poboljšati brzinu bežičnog prenosa podataka.

Postoje i nagoveštaji šire nadogradnje performansi. Novi pristupačni iPad će navodno imati veći ekran, sa istom rezolucijom koju ima i ipad Air. Ne očekuje se isti kvalitet slike kao kod Air modela.

Apple bi ovaj iPad trebalo da opremi i A14 Bionic čipsetom, dok bi celularne varijante tableta trebalo da dobiju i podršku za 5G.

Nema informacija o tome da li će Apple osvježiti i dizajn iPada, kao i da li će ponuditi podršku za Magic Keyboard ili Pencil druge generacije.

Osnovni iPad je posljednji model ove linije tableta koji koristi Lightning port, home taster i druge funkcije koje su tu prisutne više od decenije. Ukoliko su glasine tačne, novi iPad će ući u modernu eru sa modernim funkcijama.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije