Gadgets

Otkriven datum globalnog lansiranja Huawei P50 Pro i P50 Pocketa

Otkriven datum globalnog lansiranja Huawei P50 Pro i P50 Pocketa
Foto: Printscreen YouTube | Otkriven datum globalnog lansiranja Huawei P50 Pro i P50 Pocketa

Prošlog jula, Huawei je predstavio P50 i P50 Pro, a u decembru je nastavio sa P50 Pocket sklopivim pametnim telefonom. Ovi telefoni su trenutno dostupni samo u Kini, ali će ova dva imati svoj globalni debi sljedeće nedjelje – 12. januara.

Ova informacija dolazi od Huaveijevog malezijskog ogranka, koji je objavio nekoliko tizera na svom Twitter nalogu, potvrđujući međunarodni debi P50 Pro i P50 Pocket 12. januara.

Huawei Malaisia je na svom zvaničnom sajtu naveo oba pametna telefona, sa detaljima o njihovim specifikacijama i karakteristikama, koje su u skladu sa njihovim kineskim parnjacima. Međutim, P50 Pro će pokretati Snapdragon 888 SoC umjesto Kirin 9000, a P50 Pocket će pokretati EMUI 12 iz kutije umjesto HarmonyOS-a.

Huawei nije pomenuo koji će operativni sistem raditi na P50 Pro, ali vjerujemo da će to biti EMUI 12. Uz to, P50 Pro i P50 Pocket će doći u jednoj konfiguraciji od 8GB/256GB, barem u Maleziji, dok će se P50 Pocket Premium Edition nuditi u konfiguraciji od 12GB/512GB, prenosi GSM Arena.

(Benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije