Gadgets

Ovako bi danas izgledao Windows Phone (VIDEO)

Ovako bi danas izgledao Windows Phone (VIDEO)
Foto: Screenshot/YouTube | Ovako bi danas izgledao Windows Phone (VIDEO)

Poznati kreator koncepata, AR 4789, objavio je na YouTubeu video koji prikazuje kako bi izgledao Windows Phone u 2024. godini, pokretan nepredstavljenom verzijom mobilnog operativnog sistema – Windows 12 Mobile.

Prema njegovom videu, Windows Phone u 2024. godini bio bi opremljen funkcijama koje bi lako mogle da konkurišu onima na ostalim telefonima popularnih proizvođača. Uključivao bi elemente Windowsa 11, što bi vjerovatno rezultiralo besprijekornom integracijom između telefona i računara s Microsoftovim operativnim sistemom.

Prikazana je i kompaktna alatna traka (toolbar) na dnu pomoću koje može da se otvori Microsoft Copilot, Store, Edge, ali i Start meni. Tu su, naravno, i neke standardne funkcije za današnje vrijeme, poput otiska prsta ispod ekrana, funkcije Always-On i raznorazne mogućnosti prilagođavanja korisničkog iskustva.

Podsjetimo, Microsoft je zvanično odustao od Windows Phonea 2017. godine zbog nedostatka korisnika. Nakon te odluke, nekoliko velikih Microsoftovih rukovodilaca je priznalo da im je izlazak s tržišta pametnih telefona bila greška. Nedavno je to rekao i aktuelni izvršni direktor kompanije, Satja Nadela, prenosi B92.

"Odluka o kojoj mislim da puno ljudi govori – i jedna od najtežih odluka koje sam donio kada sam postao izvršni direktor – bila je izlazak s tržišta pametnih telefona. Gledajući retrospektivno, mislim da su mogli da postoje načini na koje smo to mogli bolje da odradimo", rekao je Nadela prošlog oktobra u intervjuu za Business Insider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije