Gadgets

Ovo su bili najprodavaniji pametni telefoni u 2021. godini

Ovo su bili najprodavaniji pametni telefoni u 2021. godini
Foto: ROBIN WORRALL/Unsplash | Ovo su bili najprodavaniji pametni telefoni u 2021. godini

Konsultantska firma Counterpoint Research je objavila svoju listu 10 najprodavanijih pametnih telefona u 2021. godini, a sedam od njih su iPhone uređaji. Ipak, na listi se nalaze i Samsung i Xiaomi telefoni.

Svih pet najprodavanijih telefona bili su iPhone uređaji, odnosno iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12 Pro i iPhone 11.

Međutim, Samsung Galaxy A12 je bio najpopularniji Android telefon na listi, zauzevši šesto mjesto. Counterpoint je rekao da su Sjeverna Amerika, Latinska Amerika i Zapadna Evropa najveća tržišta za Galaxy A12.

Nije toliko iznenađenje da je Galaxy A12 na ovoj listi, jer ima dosta pristupačnu cijenu, dobru bateriju, dugoročnu softversku podršku i pristojan dizajn.

Xiaomi je bio jedini drugi proizvođač Android telefona u top 10, sa Redmi 9A na sedmom mjestu, dok je Redmi 9 bio na posljednjem, prenosi Android Authority.

Navodno su ova dva telefona činila 22 odsto prodaje Xiaomi uređaja prošle godine, a Kina, Indija i Azijsko-pacifička tržišta su za ove uređaje bila najveća, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije