Gadgets

Patenti otkrili izgled PlayStation 5 kontrolera

Patenti otkrili izgled PlayStation 5 kontrolera
Foto: N.N. | Patenti otkrili izgled PlayStation 5 kontrolera

Početkom oktobra nam je i zvanično potvrđeno da će se nova PlayStation konzola prosto zvati PlayStation 5, kako je i očekivano, a zajedno sa tim su nam stigle i prve informacije o novom kontroleru.

Te informacije su sada dopunjene i izgledom tog kontrolera, koji se može izvući na osnovu patenta koji je Sony registrovao u Japanu.

Na njemu vidimo šeme PS5 kontrolera, pa je na osnovu toga u portal Video Games Chronicle napravio model kako bi to otprilike izgledao, što možete vidjeti na naslovnoj fotografiji ove vesti, a samu patent šemu možete pogledati ispod.

Ono što znamo od ranije je da će kontroler posjedovati "haptic feedback" sa do sada najrealnijim fizičkim efektima, koji će dodatno povećati imerziju igara.

Pijesak će se osjećati kao pijesak, udarci u trkama će vas zanositi, pucanje će imati trzanj, padovi će vam povlačiti ruke na dole, i slični efekti, umjesto standardnog "drhtanja" koje su imali DualShock kontroleri.

Tu su i dva nova adaptivna dugmeta, odnosno R i L trigeri koje će developeri moći da programiraju tako da daju različiti pritisak radi simuliranja drugačijih stvari, recimo - drugačiji će pritisak biti kada natežete strijelu ili kada dajete gas na autu, piše Play.

Iako na prvi pogled sam dizajn djeluje dosta slično DS4, zapravo je tu puno promjena. Četiri triger R i L dugmića su znatno veći, palice su manje, a sam kontroler će biti nešto teži, jer će posjedovati bateriju većeg kapaciteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije