Gadgets

Platforma SatIRS™ krunisana priznanjem za kvalitet

Platforma SatIRS™ krunisana priznanjem za kvalitet
Foto: N.N. | Platforma SatIRS™ krunisana priznanjem za kvalitet

BANJALUKA - Za platformu SatIRS™, odnosno softverski sistem za upravljanje i optimizaciju voznog parka, domaća kompanija SATWORK d.o.o. dobila je još jedno priznanje.

Prepoznati su, naime, njihov kvalitet i razvoj domaćih proizvoda, te im je priznanje dodijeljeno u okviru tradicionalne manifestacije Privredne komore Republike Srpske "Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2021. godinu".

Na ovaj način kompanija SATWORK krunisana je i na domaćem terenu, a već su, podsjetimo, dobili i prestižno međunarodno priznanje i nagradu "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za 2019. godinu, u konkurenciji od čak 562 kandidata iz 11 zemalja.

Kompanija SATWORK osnovana je 2005. godine i bavi se pružanjem usluga baziranih na GNSS tehnologijama. Znanjem i naprednim idejama svog tima inženjera i programera razvili su sopstveni informacioni sistem (SatIRS™) prateći potrebe i zahtjeve svojih klijenata.

SatIRS™: Pojašnjavajući kako je nastao ovaj informacioni sistem, iz kompanije SATWORK ističu da su željeli da svojim klijentima ponude rješenje za brojne izazove s kojima se svakodnevno susreću.

Prati se, recimo, maksimalno iskorišćenje transportnih kapaciteta, organizovanje ruta na optimalan način, praćenje i kontrola potrošnje goriva i kvaliteta vožnje, kao i uticaj svih tih parametara ne samo na rezultate poslovanja samog klijenta, nego i na širu društvenu zajednicu, bezbjednost učesnika u saobraćaju, te zaštitu životne sredine.

"Fokusirani smo na razumijevanje potreba klijenata i kreiranje adekvatnih rješenja i uvijek nastojimo da ponuđena rješenja budu jednostavna za korišćenje i prilagođena specifičnostima svakog pojedinačnog klijenta, a trudimo se i da pružimo dodatnu vrijednost prateći i primjenjujući savremena tehnološka dostignuća. Imamo mogućnost da ispratimo specifične zahtjeve klijenata s obzirom na to da smo kreatori sistema SatIRS™ koji je baza na kojoj su razvijani svi servisi koje nudimo", ističe generalni direktor kompanije SATWORK Siniša Palić.

Kako su njihovi klijenti, a to su u prvom redu kompanije koje raspolažu velikim flotama vozila, u stalnom traganju za modulima koji će im omogućiti uštede i smanjenje troškova, tako su i u kompaniji SATWORK usmjereni da razvijaju i nude nove sisteme i nadograđuju postojeće.

Takođe, iz SATWORK-a žele da naglase da rade na konstantnom razvoju i uvođenju novih proizvoda na platformi SatIRS i da se lista njihovih servisa konstantno širi.

SatRAPID™: Tako je lepeza njihovih servisa dopunjena SatRAPID™ sistemom za napredno evidentiranje procesa servisnih radnji voznog parka i objekata.

SatRAPID™ predstavlja efikasno, WEB orijentisano rješenje za operativnu organizaciju i izvršavanje radnji održavanja, napredno vođenje kompletne evidencije tehničkog održavanja flote vozila (ili mašina, odnosno opreme), automatsko generisanje potrebnih izvještaja te maksimalnu automatizaciju svih relevantnih radnji i postupaka u toku organizacije i realizacije servisnih radnji.

Osim WEB aplikacije namijenjene za kancelarijski rad, za terenski rad korisnika usluga SatRAPID™ je dostupan i putem aplikacije za pametne telefone, čime su pokriveni svi aspekti rada u nekom preduzeću.

Iz kompanije SATWORK ističu da je ovo jedinstveno aplikativno rješenje naročito efikasno za srednje i velike flote vozila, ali je primjenjivo i za manje flote.

"Osim planiranja i evidentiranja tehničkih aspekata održavanja, sa raznim uključenim organizacionim jedinicama, servis omogućava kontrolu, evidentiranje i planiranje troškova tehničkog održavanja, kvantitativnu i kvalitativnu analizu i strukturu vrste i obima servisnih radnji, olakšavajući time buduće budžetiranje kompletnog poslovnog procesa tehničkog održavanja i čineći ga preciznijim. Uključena je i evaluacija rada zaposlenih involviranih u održavanje kao poslovni proces, kako po horizontali, tako i po vertikali organizacione strukture", kaže Palić.

Usluga se može koristiti i samostalno, ali naročito daje efekte kada se koristi sa naprednim SatIRS™ sistemom za nadzor flote putem GNSS uređaja (GPS, Galileo, Glonass…) kompanije SATWORK, gdje su sva vozila u održavanju ujedno i permanentno praćena putem GNSS sistema.

"Ponuđeno rješenje efikasno je kako za vozne parkove/flote, tako i za mašinske parkove/flote, stacionarna postrojenja i objekte/građevine, koji takođe imaju potrebu za tehničkim održavanjem", pojašnjavaju iz kompanije SATWORK.

Bitno je napomenuti da SatRAPID™ aplikacija ima mogućnost automatskog povezivanja sa drugim aplikacijama u smislu strukturiranog izvoza i uvoza podataka putem savremenih ICT API struktura.

Kako je kompanija SATWORK vlasnik i kreator aplikacije, time je omogućeno da sa svojim stručnim timovima uradi sve potrebne modifikacije koje se mogu zahtijevati u specifičnim slučajevima kod klijenta i prilagoditi strukturu podataka.

Time je SatRAPID™ aplikacija idealan dodatak i nadopuna za ERP sisteme kao što su SAP i druga sveobuhvatna napredna poslovna rješenja za ICT organizaciju i kontrolu poslovnih procesa u kompanijama, u smislu da automatizuje mnoge procese u prikupljanju podataka, njihovu validaciju te njihov automatski izvoz na željene platforme.

SatRAPID™, između ostalog, omogućava i pregled finansija i troškova radnih naloga, praćenje utroška budžeta na godišnjem ili mjesečnom nivou. SatRAPID™ izvještaji dostavljaju se putem e-mail pošte u intervalu koji korisnik odabere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije