Gadgets

Poboljšani Realme Pad stiže u Evropu

Poboljšani Realme Pad stiže u Evropu
Foto: Printscreen/YouTube | Poboljšani Realme Pad stiže u Evropu

Realme je u devetom mjesecu ove godine predstavio svoj prvi tablet, pod nazivom Ralme Pad. Tablet je predstavljen u Indiji, te je imao puno bolje karakteristike od konkurencije.

S obzirom na popriličan uspjeh, očekuje se da će stići i u Evropu, a poznati leaker "snoppytech" otkriva da će u Evropu stići s jednom poprilično velikom promjenom.

Prema "snoppytech", Realme Pad će uskoro biti predstavljen u Evropi, a uređaj će pokretati Snapdragon 870 umjesto MediaTek Helio G80 procesora. No pomalo je neshvatljivo da će tablet s ovako dobrim procesorom stići samo s 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije u osnovnom obliku. U svakom slučaju imat će podršku za proširenje skladišta putem MicroSD kartice.

Baš kao i originalni Realme Pad, ovaj će takođe imati stražnju kameru od 8 MP, prednju kameru takođe od 8 MP i bateriju od 7100 mAh s podrškom za punjenje od 18 W, a ako i sadržaj pakiranja bude jednak kao i u Indiji, nećemo dobiti olovku, nego će se ona prodavati odvojeno.

Prije nekoliko dana su od prodavača procurile i cijene po kojima će se prodavati u Evropi. Prema tome cijena za osnovni model 3 GB + 32 GB će biti 239€, za verziju 4 GB+ 64 GB 259€ i za najjaču verziju 6 GB + 128 GB izdvojit ćemo 289 evra.

Ako su gore spomenute informacije zaista i tačne, onda će Realme Pad biti najpristupačniji tablet sa Snapdragon 870 procesorom u Evropi. No još ćemo morati pričekati službenu objavu datuma predstavljanja.

(Bajtbox.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije