Gadgets

Potvrđeno: Stiže Nokia 9 PureView sa pet kamera

Potvrđeno: Stiže Nokia 9 PureView sa pet kamera
Foto: N.N. | Potvrđeno: Stiže Nokia 9 PureView sa pet kamera

​Interesantnu fotografiju sa gomilom senzora na zadnjem dijelu telefona smo već imali prilike da vidimo, ali tada nismo imali nikakvih definitivnih potvrda da je riječ o novom Nokia telefonu.

Sada znamo gotovo sve o tom uređaju, čije nas predstavljanje očekuje za koji dan. Riječ je o Nokia 9 PureView mobilnom telefonu.

Najnovije vijesti prenosi čuveni Evan Blass (@evleaks), koji je donio fotografije ovog modela. Naravno, najviše se ističe sistem sa čak pet kamera na zadnjem dijelu telefona, koji se brendira kao Zeiss, baš kao i na drugim Nokia telefonima više kategorije.

Takođe, telefon se odlikuje displejem bez zareza na prednjoj strani. Najavljuje se i da će Nokia 9 PureView imati kodno ime Beholder, kao i skener otiska prsta integrisan u ekran, nalik na Huawei Mate 20 Pro i OnePlus 6T.

Na zadnjem dijelu telefona se može videti AndroidOne brendiranje, što znači da telefon pripada Android One programu. To dalje znači najsvežiju iteraciju operativnog sistema, u ovom slučaju Android 9 Pie, u izvornom obliku bez dodataka i modifikacija, kao i redovna osvežavanja operativnog sistema i bezbjednosna ažuriranja.

Takođe, telefon će imati Snapdragon 845 čipset, 6GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora.

Takođe se očekuje da telefon ima 5,9-inčni ili 5,99-inčni ekran sa 18:9 odnosom stranica, te podrškom za HDR10 (PureDisplay). Telefon će imati staklenu poleđinu i prednji deo, te aluminijumski okvir.

Takođe, pojavio se i video, u kome se navodi da će biti moguće kreirati fotografije sa podesivim bokeh efektom i naknadnim menjanjem fokusa, te se navodi da će noćni mod snimanja biti izuzetan jer će telefon, navodno, biti u stanju da registruje 10 puta više svetla nego drugi telefoni. Nažalost, nisu poznate eksplicitne specifikacije kamera. Očekuje se da će telefon biti predstavljen već za nekoliko dana, na CES sajmu.

(Pcpress/Phonearena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije