Gadgets

Poznati brend telefona uskoro lansira prvi gejming laptop

Poznati brend telefona uskoro lansira prvi gejming laptop
Foto: Red Magic | Poznati brend telefona uskoro lansira prvi gejming laptop

RedMagic, poznat po svojim gejming pametnim telefonima poput RedMagic 8 Pro, spreman je da se oproba u svijetu gejming laptopova. Ova kineska kompanija će u junu lansirati svoj prvi gejming laptop pod nazivom RedMagic GN001J.

RedMagic GN001J biće opremljen Intel Core i9-13950HX mobilnim procesorom, što znači da će korisnici imati na raspolaganju 24 jezgra i 32 niti. Iako je ovaj procesor deo starije Raptor Lake serije, njegova prisutnost sugeriše da će uređaj biti pristupačniji.

Laptop će takođe imati Nvidia RTX 4070 grafičku karticu, koja obećava solidne performanse u gejmingu. Dodatno, uređaj će koristiti adapter od 280W, kako je otkriveno u Geekbench postu.

Iako je ovo prvi gejming laptop kompanije RedMagic, ona već ima iskustva u PC svetu. RedMagic je ranije lansirao gejming monitor, miš, podlogu za miš i tastaturu. Kompanija je poznata po inovacijama, kao što su integrisani ventilatori u telefonima i kamera ispod ekrana u modelu RedMagic 7 Pro.

Tržište gejming laptopova je konkurentno, ali RedMagic ima potencijal da unese promjene i osvježenje sa svojim prvim modelom GN001J. Više informacija o specifikacijama i dostupnosti ovog uređaja očekujemo uskoro, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije