Gadgets

Poznato kada će Meta predstaviti nove VR slušalice

Poznato kada će Meta predstaviti nove VR slušalice
Foto: Pixabay/TheDigitalArtist/Ilustracija | Poznato kada će Meta predstaviti nove VR slušalice

Meta je najavila da će njena Connect konferencija biti emitovana uživo 11. oktobra u 13:00 ET / 10:00 PT.

U postu na blogu Oculus, kompanija kaže da će pokriti napredak koji je postignut na metaverzumu i ponuditi "pogled na ono što dolazi u bliskoj i dalekoj budućnosti". 

Najave se ne mogu mjeriti sa prošlogodišnjim Connect, gdje je kompanija promijenila ime iz Facebook u Meta, ali kompanija je rekla da ćemo vidjeti informacije o aplikaciji virtuelne realnosti Horizon Worlds i nagovijestila da će se vrhunski "Project Cambria" pojaviti kao i slušalice, prenosi PC Press.

Prošlog mjeseca, Mark Zuckerberg je potvrdio da kompanija najavljuje nove VR slušalice u oktobru, a u utorak je podržao tu ideju slikom koju je postavio na Facebook. Uređaj koji nosi na fotografiji izgleda veoma slično onome što smo već vidjeli na projektu Cambria.

Prema Zuckerbergu, slušalice će uključivati praćenje očiju i lica i prolaz boja, a priča se da će imati ekran veće rezolucije od onoga što je trenutno dostupno u Oculus Quest 2. Takođe se očekuje da će biti znatno skuplje od Quest 2, čija je cijena nedavno skočila na 399,99 dolara.

Kompanija se kladila da će metaverzum biti budućnost i troši milijarde dolara godišnje na pokušaj da se to dogodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije