Gadgets

Praznici su savršena prilika za kreiranje novih uspomena, neka one budu što ljepše uz Galaxy Z Fold4

Praznici su savršena prilika za kreiranje novih uspomena, neka one budu što ljepše uz Galaxy Z Fold4
Foto: N.N. | Praznici su savršena prilika za kreiranje novih uspomena, neka one budu što ljepše uz Galaxy Z Fold4

Kraj godine uvijek je zanimljiv, uzbudljiv i prepun dešavanja. Vrijeme je to kada se porodice okupljaju i kada se više družimo sa prijateljima, a svaki trenutak koji sa njima provedemo u tom druženju vrijedan je pamćenja. Ono što doživimo sigurno ostane uvijek u sjećanju, ali često poželimo te uspomene imati zabilježene i u foto ili video formatu.

Zbog toga nam je neophodan telefon odličnog kvaliteta i sa kamerom koja se može nositi sa izazovima kao što su loše svjetlo, snimanje po noći i slično.

Savršena slika

Galaxy Z Fold4 telefoni imaju prednju ili selfi kameru od 10 MP, zadnju dvostruku kameru od 12 MP – ultraširoka kamera, 12 MP širokougaona kamera i Dual Pixel AF, OIS, F1.8. Ono što je veoma značajno jeste da će detalji snimljeni noću biti jasni zahvaljujući unaprijeđenom OIS-u i VDIS-u koji ujednačavaju tok videozapisa, Nightography ograničava šum – sve sa ciljem da kadrovi snimljeni noću budu maksimalno vidljivi. Nightography, to jeste noćni režim, vam omogućava da snimate živopisne, visoko optimizovane fotografije čak i u mraku. Ovom opcijom, koja stabilizuje sliku sa kamere, moći ćete da smanjite šumove i stvorite fenomenalne fotografije noću koje ćete čuvati. Galaxy Z Fold4 pravi fenomenalne fotografije i video snimke sa unaprijeđenim 50MP širokim sočivom i 30x Space Zoom sočivom. Raznovrsni režimi rada kamere, uključujući veću mapu zumiranja aktiviranu u Capture View režimu, dupli pregled i selfi zadnjom kamerom su posebno napravljeni da bi se iskoristio jedinstveni dizajn za veću fleksibilnost korištenja kamere.

Osim što je idealan za pravljenje fotografija i videa, te bilježenje različitih trenutaka, Galaxy Z Fold4 telefon nudi sve što je potrebno i kako biste ostali produktivni i maksimalno iskoristili svoju maštu i kreativnost i na kraju ove godine. Idealan je izbor za sve one koji se žele izdvojiti iz gomile i izraziti svoju individualnost. Od jedinstvenih opcija do prefinjenih karakteristika, svaki aspekt ovog pametnog telefona je dizajniran da zadovolji pronicljive potrošače koji su ispred svog vremena.

Zahvaljujući S Pen olovci u svako doba možete lako zapisati sve svoje ideje ili nacrtati skice i to brzo putem Bluetooth opcije. Ukoliko vam se slučajno desi  da izgubite olovku negdje, ni to nije problem jer pomoću SmartThings aplikacije možete da je pronađete. Što se tiče trajanje baterije, ona dugo traje i to do 16 dana kad je napunjena, tako da kad vam naiđe inspiracija ne morate da mislite o tome da li će olovka prestati da radi u trenutku kad vam je najpotrebnija.

Ukoliko se nađete u situaciji da pokisnete, ne morate brinuti jer je zaštićen od ovakvih nezgoda svojom vodootpornošću. Naime, Galaxy Z Fold4 je ocijenjen sa IPX8 standardom koji se temelji na testnim uslovima potapanja uređaja u slatkovodnu vodu do 1,5 metara dubine na period do 30 minuta. Ne preporučuje se za upotrebu na plaži ili u bazenima.

Za sve one koji uživaju u gledanju videa ili prazničnih filmova na svom telefonu imaju mogućnost da omiljeni sadržaj gledaju na 7,6 inčnom Flex Display ekranu, sa kamerom ispod ekrana, uz viši nivo svjetlosti, podesivom brzinom osvježavanja 120 Hz i blago vidljivom kamerom ispod ekrana. Popularne aplikacije na društvenim mrežama, poput Facebooka, optimizirane su za iskustvo na velikom ekranu kako bi se više uživalo u sadržaju.

Igranje igrica sada je još brže zahvaljujući moćnoj mobilnoj platformi Snapdragon 8+ Gen 1. Uz tanku šarku, malu težinu i još uži okvir, široki ekran omogućava lakšu interakciju jednom rukom kada se koristi na ekranu na otvorenom.

Promocija

Zahvaljujući inovativnom Multi Active Window multitasking nikada nije bio lakši, dok nova traka zadataka omogućava lako prebacivanje s jedne aplikacije na drugu. Bilješke na ekranu sada možete popraviti čak i tokom video poziva, a za posebno brzu interakciju obezbijeđena je brzina osvježavanja od 120 Hz.

Obavljanje više stvari istovremeno na Z Fold4 je lakše nego ikada, a znamo da u predpraznično i praznično vrijeme obaveze samo dolaze i sve odjednom mora biti završeno odmah i sad. Uz Z Fold4 sada možete uraditi mnogo toga i dok ste u pokretu, a taskbar pruža raspored sličan onom na računaru i nudi pristup vašim omiljenim i nedavno korištenim aplikacijama. Obavljanje više stvari istovremeno je također preglednije zahvaljujući novim pokretima prevlačenja. Možete trenutno da prelazite sa aplikacija preko cijelog ekrana na prozore koji iskaču ili da podijelite ekran na pola kako biste još lakše obavljali više stvari istovremeno. Velika prednost Galaxy ZFold4 telefona je upravo njegov ekran na rasklapanje, koji kad se otvori bude veličine 7,6 inča, tako da ćete moći da igrate omiljene igrice sa društvom dok istovremeno komunicirate i dijelite utiske. U zavisnosti od vaših sklonosti i izbora, možete da planirate aktivnosti, zakazujete sastanke, odgovarate na poruke i pretražujete šta god želite.

Ukoliko još uvijek niste nabavili ovaj telefon, sve informacije i način kupovine možete saznati na linku, a u toku je i promocija 4-mjesečnog besplatnog probnog perioda usluge YouTube Premium koja se odnosi na kupovinu Galaxy Z Flip4 i Z Fold4.

Ponuda se mora iskoristiti od 10.8.2022. do 1.4.2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije