Gadgets

Predstavljen najbezbjedniji telefon na svijetu

Predstavljen najbezbjedniji telefon na svijetu
Foto: Screenshot / Youtube | Predstavljen najbezbjedniji telefon na svijetu

Iz Finske, zemlje koja nam je obezbijedila jedan od najpopularnijih telefona ikada, Nokiju 3310, dolazi mobilni telefon "Bittium Tough Mobile 2C", telefon sa najboljim sistemima zaštite.

Ovaj smartfon je čvrst iznutra kao i spolja, ali to vješto prikriva suptilnim dizajnom biznis telefona. Radi na dva operativna sistema - stabilnom Androidu 9 i sopstvenom OS-u (koji je zasnovan na Androidu), a dolazi i sa besplatnim jubiko 5 NFC sigurnosnim ključem.

Dva operativna sistema su potpuno odvojeni jedan od drugog, a uređaj posjeduje i stalno uključen VPN i podršku za sopstveno upravljanje mobilnim uređajima.

Sam uređaj je i MIL-STD-810G i IP67 sertifikovan, što znači da sigurno može da izdrži udarac. Takođe, dolazi i sa režimom privatnosti koji se može aktivirati jednim pritiskom na dugme, onemogućavajući blutut, mikrofon i kameru.

Podaci o cijeni još nisu dostupni, ali s obzirom na to da Tough Mobile 2  košta oko 1.400 evra, novi model 2C vjerovatno neće biti jeftiniji od toga.

Bitium mobilni telefoni, inače, nisu zastupljeni kod nas na tržištu (bar ne zvanično), ali imaju veliki ugled u poslovnom svijetu upravo zbog svoje bezbjednosti, prenosi "Sputnjik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije