Gadgets

Predstavljen najsnažniji pametni telefon na svijetu

Predstavljen najsnažniji pametni telefon na svijetu
Foto: Twitter | Predstavljen najsnažniji pametni telefon na svijetu
N.N.

Još jedan dokaz da pametni telefoni gotovo svakim danom postaju sve moćniji ovih dana stiže iz Kine. Kompanija ZTE upravo je predstavila telefon sa čak 20GB radne memorije.

Model sa više nego duplom količinom RAM-a od većine računara koje danas koristimo je Axon 30, u Kini zvanično predstavljen krajem jula.

Uređaj koji će, savim sigurno, ostati upamćen kao prvi Android sa 20 "giga" RAM-a, nastao je novim tehnološkim postupkom.

Stručnjaci ZTE-a su, posebnom tehnologijom fuzije, uspjeli da integrišu RAM i ROM memoriju, što je telefonu donijelo nove mogućnosti.

Ova tehnologija funkcioniše na principu kompresije podataka, kojom se stvara dodatna radna memorija koja inicijalno ne postoji na uređaju.

To konkretno znači je da Axon 30 opremljen sa 12GB radne memorije, koju pomenutom tehnologijom fuzije dopunjuje još 8GB neiskorišćenog prostora za skladištenje podataka.

A osim inovativnog memorijskog rješenja, ZTE Axon 30 budućim kupcima nudi više nego solidan hardver.

To je pametni telefon sa OLED ekranom dijagonale 6,92 inča, rezolucijom 1.080 x 2.460 piksela i osvježavanjem od 120Hz.

Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon 870 čipset u kombinaciji sa 256GB interne memorije.

Ovaj telefon je jedinstven i po tome što je trenutno jedini uređaj na tržištu (iako su i drugi proizvođači najavili slično rješenje na svojim budućim uređajima) opremljen prednjom selfi kamerom smještenom ispod ekrana.

Cijena ovog uređaja iznosi oko 500 evra, ali je njegova sudbina van kineskog tržišta, bar za sada, nije poznata, budući da je kompanija ZTE pod sankcijama američke administracije.

(Telegraf)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije