Gadgets

Predstavljen sat koji košta 821.000 evra

Predstavljen sat koji košta 821.000 evra
Foto: Richard Mille | Predstavljen sat koji košta 821.000 evra
N.N.

McLarenovo partnerstvo s kompanijom Richard Mille rezultiralo je novim skupocjenim satom.

Radi se o modelu RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail, čija cijena iznosi nešto više od 821.000 evra, odnosno gotovo milion dolara. Poznato je da cijena McLarenovog hiperautomobila iznosi više od 2,25 miliona dolara i to bez dodatnih opcija i personalizacije. tako da nije čudo što se neki primjerci prodaju za više od 3 miliona dolara.

Dizajn sata je inspirisan McLarenom Speedtail, odnosno nekim dijelovima njegove karoserije.

"Kada je riječ o modelu RM 40-01, u obzir smo uzeli neke prepoznatljive karakteristike automobile i filozofiju koja stoji iza njih. Stoga sat slijedi mnoge detalje Speedtaila kada je riječ o njegovom beskompromisnom dizajnu i materijalima", izjavio je Rob Melvil, direktor McLarenovog dizajna.

"Sat odlikuje jedan od najviših nivoa završne obrade koja je ikada napravljena u Richard MIlleu. Detaljima je posvećena ekstremna pažnja, a samo kućište je napravljeno od 69 dijelova", kazao je Džulijen Boilat, tehnički direktor kompanije Richard Mille.

Kompanija je analizirala pet prototipa kako bi došla do najboljeg dizajna. Biće proizvedeno svega 106 primjeraka kako bi broj odgovarao broju primjeraka modela Speedtail koje McLaren namjerava proizvesti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije