Gadgets

Procurili detalji o Apple AR sistemu: Očekuje se mini revolucija

Procurili detalji o Apple AR sistemu: Očekuje se mini revolucija
Foto: Twitter/Ilustracija | Procureli detalji o Apple AR sistemu: Očekuje se mini revolucija

Kako kaže poznati analitičar Ming-Či Kuo, AR sistem kompanije Apple trebalo bi da predstavi jednu mini revoluciju.

Kuo kaže da će ovaj uređaj korisnicima donijeti veoma nesvakidašnje iskustvo uživanja u proširenoj stvarnosti kroz sistem za prikazivanje poluprovidnog video sadržaja. Cilj ovakvog sistem jeste da korisnici istovremeno mogu da uživaju u sadržajima na svom AR hedsetu, ali i da imaju uvid u ono što se dešava oko njih u stvarnom svijetu.

Dalje se govori i da će ovo biti i tehnički najkomplikovaniji proizvod kompanije Apple ikada, kao i da će se unutar njega naći komponente od svih kompanija sa kojima Apple sada sarađuje.

Kuo je takođe dodao da Apple toliko vjeruje u sposobnosti ovog uređaja da nema nikakve želje da se uključi u Metaverse Standards Forum, regulaciono tijelo osnovano sa ciljem razvoja AR i VR tehnologija. Tehnološki gigant vjeruje da će ostatak industrije kopirati upravo njihov uređaj.

Prema informacijama koje prenosi MIng-Či Kuo, Apple AR sistem će biti male težine. U njemu će se najvjerovatnije nalaziti dva 4K mikroLED ekrana sa 15 optičkih modula.

Pored toga, očekuju se 2 glavna procesora koja podržavaju WiFi 6E, praćenje pokreta oka, praćenje predmeta, kao i prepoznavanje pokreta ruku.

Iako je nekoliko puta odlagan do sada, Apple AR hedset će se na tržištu najverovatnije pojaviti tokom prvog kvartala sljedeće godine. Još uvijek nema informacija o cijeni, ali neke pretpostavke navode i cifru od 3.000 dolara.

 

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije