Gadgets

Procurili detalji o telefonu Asus Zenfone 11 Ultra

Procurili detalji o telefonu Asus Zenfone 11 Ultra
Foto: Asus/Ilustracija | Procurili detalji o telefonu Asus Zenfone 11 Ultra

Šuška se kako tajvanski elektronski div priprema nove pametne telefone, modele Asus Zenfone 11 i Zenfone 11 Ultra, a koji će se pojaviti na različitim tržištima.

Ono što je zanimljivo u ovoj najavi je kako jači Asus Zenfone 11 Ultra dijeli dosta karakteristika s Asus ROG Phone 8 gamerskim pametnim telefonom koji je službeno predstavljen polovicom prošlog mjeseca, o čemu smo detaljno pisali. Spominju se i razne boje kućišta kao što su crna, plava, siva, zelena i smeđa. Ipak, na renderima niže vidjećete sve obje bez zelene, možda je ona namijenjena samo za određena tržišta.

Uopšteno gledano, novi Asus Zenfone 11 Ultra se po izgledu tek neznatno razlikuje od ROG Phone 8 serije, ponešto u izgledu kamere te logotipu, što je logično. Ipak, razlika se više osjeti u samoj unutrašnjosti odnosno po onom “ispod haube”.

Novi bi Asus Zenfone 11 Ultra trebao imati 6,78 inčni AMOLED LTPO ekran FHD+ rezolucije, osvježenja 144Hz i s integrisanim čitačem otiska prsta, te će naravno raditi na Android 14 OS-u. Prednja kamera bi trebala biti od 32MP, dok će zadnja biti trostruka – 50MP glavna (Sony IMX890, gimbal OIS), 13Mp širokougaona i 32MP telefoto (OIS, 3x optičko povećanje).

Kako se radi o flagship modelu radiće na Qualcommovom Snapdragon 8 Gen 3 procesoru uz do 16GB LPDDR5x RAM-a i do 1TB UFS 4.0 interne memorije. Spomenimo i jaču bateriju od 5500mAh koja podržava 65W žično i 15W bežično punjenje.

Za sada nema informacija o cijeni.

(Računalo.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije