Gadgets

Prodaja bežičnih slušalica će dostići 129 miliona u 2020. godini

Prodaja bežičnih slušalica će dostići 129 miliona u 2020. godini
Foto: Ilustracija | Prodaja bežičnih slušalica će dostići 129 miliona u 2020. godini

Counter Point Research je objavio izvještaj o budućnosti industrije bežičnih slušalica - bubica.

"Globalno tržište za prave bežične slušalice će dostići 129 miliona primjeraka do 2020. godine", prema navodima najnovijeg izvještaja istraživačke kompanije.

Kompanija ovaj rast pripisuje velikom iščekivanju nove generacije AirPods slušalica, koje se očekuju uskoro i biće agresivmo promovisane od strane Apple-a kako bi se kompenzovala nedavna slabija prodaja iPhone uređaja. Istovremeno, CPR očekuje Apple AirPods prodaju oko 35 miliona primeraka, što će činiti oko 75% ukupnog tržišta bežičnih slučalica.

Očekuje se da će Samsung (koji je upravo objavio Galaxy Buds), Bose, Jabra, Huawei, Bragi i LG dodatno pojačati prodaju ovih uređaja, a trendu bi trebalo da se pridruže i Google, Amazon i Plantronics.

Pametni asistenti u ovom tipu nosivih uređaja će dodatno pogurati tržište unapred, a istovremeno će se ispolirati druge korisne funkcije kao što je upravljanje bez ruku, prevođenje u realnom vremenu, praćenje vitalnih informacija o zdravlju i drugo.

Oni koji će imati koristi od razvoja ovog dela industrije su proizvođači litijum-jonskih baterija, kao i proizvođači mikrofona, senzora, čipova i malih komponenti za drajvere za zvuk.

(GSMArena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije