Gadgets

Prodaja iPhone Xr čini 1/3 ukupne prodaje iPhone uređaja

Prodaja iPhone Xr čini 1/3 ukupne prodaje iPhone uređaja
Foto: N.N. | Prodaja iPhone Xr čini 1/3 ukupne prodaje iPhone uređaja

Consumer Intelligence Research Partners (ili CIRP) je objavio novi izvještaj, koji prognozira koliko dobro su se iPhone-i prodavali u odnosu na druge telefone. S obzirom na to da Apple više ne objavljuje finansijske i prodajne rezultate, teško je sa sigurnošću znati koliko dobro se iPhone prodaje, posebno zbog toga što veći broj izvještaja ukazuje na pad prodaje Apple telefona.

Prema analizi CIRP-a, ove godine je iPhone XR prodaja činila 32% ukupno prodatih iPhone modela koji su isporučeni tokom prvog mjeseca od dostupnosti. A druge strane, iPhone XS i iPhone XS Max su zajedno činili 35% Apple-ovog tržišnog učešća.

Prema istom izveštaju, 82% korisnika je nadogradilo svoje starije iOS uređaje, dok ih je 16% prešlo sa Androida. Prethodna godina je imala nešto drugačije rezultate, kada je 86 procenata korisnika izvršili nadogradnju iOS-a, dok ih je 11% stiglo sa Android platforme.

Potrebno je istaći da se rezultati iz CIRP-ove analize baziraju na anketiranju 165 učesnika, mjesec dana nakon objave iPhone XR telefona.

(balkanandroid.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije