Gadgets

Pratite nas na Google news

Produžite trajanje baterije telefona uz ove aplikacije

Produžite trajanje baterije telefona uz ove aplikacije
Produžite trajanje baterije telefona uz ove aplikacije
N.N.

Sve veći broj Android telefona dolazi s ugrađenim aplikacijama koje produžavaju trajanje baterije. Međutim, za ovaj problem postoje i neke druge aplikacije koje još bolje utiču na manju potrošnju baterije.

Greenify

Aplikacija Greenify produžava trajanje baterije tako što automatizuje proces hibernacije koji sprečava aplikacije da pokreću dodatne procese u pozadini.

Ovo nije ista stvar kao tzv. "task killer" aplikacije jer Greenify zapravo "uspavljuje" aplikacije koje previše troše bateriju i onda kada ne bi trebalo.

Korisnici sami odaberu aplikacije koje im nisu toliko bitne i onda ih Greenify sam isključi.

Battery Aid – Saver & Manager

Ova je aplikacija dizajnirana na način da radi s trenutnim postavkama vašeg telefona.

Battery Aid će automatski isključiti data povezanost, Wi-Fi i Bluetooth kada se ne koriste. Tu su i brze postavke za kontrolisanje osvetljenosti ekrana.

Juice Defender

Ova aplikacija poseduje gomilu opcija za poboljšavanje trajanja baterije. Postoji besplatna verzija, ali tu su još i Plus (1,99 dolara) i Ultimate verzija(4,99 dolara) koje dolaze s još većim mogućnostima.

Pomoću ove aplikacije moguće je podešavati internet, Wi-Fi, Bluetooth, a tu su i načini rada poput "aggressive" i "balanced" koji omogućavaju podešavanje sinhronizacije onda kada vi to želite, kao i biranje aplikacija koje mogu raditi u pozadini.

Go Battery Saver & Power Widget

Ovu je aplikaciju dizajnirao čuveni Go Dev Team. Jednim klikom moguće je promeniti različite načine rada, u zavisnosti od toga šta vam je potrebno (želite li igrati igrice, čitati ili pretraživati internet).

Go Battery Saver & Power Widget takođe prati i koje aplikacije najviše troše bateriju, a samo jednim klikom na taster "optimize" ova će aplikacija automatski očistiti sve nepotrebne zadatke koji se izvršavaju u pozadini vašeg telefona, što će produžiti trajanje baterije. Postoji besplatna verzija ove aplikacije, ali postoji i ona po ceni od 4,99 dolara koja dolazi s većim mogućnostima prilagođavanja.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije