Gadgets

Prva fotografija narednog iPad mini tableta

Prva fotografija narednog iPad mini tableta
Foto: Ilustracija | Prva fotografija narednog iPad mini tableta

U poređenju sa najnovijim iPad Air i iPad Pro modelima, iPad mini djeluje zastarjelo i Apple je svjestan toga. Do sada smo već nekoliko puta čuli da se redizajn za mini sprema, a sada novi izvještaj ukazuje da će se to desiti i pokazuje nam kako će novi iPad mini izgledati.

Potrebno je istaći da ovo nisu zvanični promo renderi, već se radi o rekonstrukciji izgleda zasnovanoj na različitim skicama, CAD fajlovima, fotografijama uređaja iz ruke i drugim izvorima.

Kako je moguće vidjeti, iPad mini u velikoj mjeri podsjeća na iPad Air - tačnije, izgleda kao smanjena verzija Air-a.

Taster za paljenje je konačno uklonjen, omogućavajući tanje okvire. Uprkos tome što će biti za 3mm manji po dužini i širini, moći će da implementira veći ekran. Dimenzije tableta su 206,3 x 137,8 x 6,1 milimetar, prenosi benchmark.rs. Senzor otiska prsta je ugrađen u izduženi taster za paljenje, dok su zvučnici "dramatično poboljšani", prem navodima. Lightning konektor je odbačen, a tu je sada USB-C port. Izvori kažu da će novi iPad mini biti dostupan u crnoj, zlatnoj i srebrnoj verziji.

iPad mini će poodržavati novu i manju Apple Pencil pametnu olovku, a tablet će pokretati Apple A14 čipset. Postojaće i verzija sa 5G konekcijom, a objava uređaja se očekuje prije kraja ove godine.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije