Gadgets

Prvi antibakterijski pametni telefon

Prvi antibakterijski pametni telefon
Foto: N.N. | Prvi antibakterijski pametni telefon

Pametni telefoni su odranije poznati kao uređaji koji nose razne vrste bakterija i mikroba na svojoj površini, ali ta "prljava" reputacija će uskoro biti uništena zahvaljujući kompaniji iz Velike Britanije koja tvrdi da je napravila prvi antibakterijski telefon.

Pametni telefon CAT S42, iza kojeg stoji kompanija "Bullitt Group", izrađen je pod brendom "Caterpillar" i sudeći po novim studijama u pitanju je najčistiji telefon koji je moguće trenutno nabaviti.

Telefon je napravljen tako da se može u potpunosti zaštiti od uticaja vode i prašine, a sam proizvođač podstiče kupce da ovaj telefon peru vodom i dezinfikuju sredstvima za dezinfekciju. Razlog za ovakve savjete kompanije je činjenica da je telefon potpuno zaštićen od svih vanjskih uticaja.

Tvorci ovog uređaja su najavili i da će početkom naredne godine CAT S42 dobiti dodatni sloj zaštite zahvaljujući novoj biomaster antibakterijskoj tehnologiji, koja navodno sprečava širenje mikroba. Iako biomaster tehnologija ne uništava bakterije i viruse u potpunosti, kompanija tvrdi da ona može zaustaviti razvoj bakterija za 80 odsto tokom samo 24 časa korištenja telefona.

Ipak, kompanija savjetuje svoje kupce da je telefon ipak potrebno prati vodom i sapunom na dnevnoj bazi, da bi bili sigurni da će ostati čist.

"Ovo je veoma značajno za korisnike koji rade u zdravstvenom sektoru i radnike u centrima za njegu starih i nemoćnih lica", rekao je Piter Kaningam, predsjednik "Bullitt Group". Novi telefon se već sada može nabaviti u svim bolje opremljenim prodavnicama širom svijeta, a nove varijacije s biomaster tehnologijom, koja dodatno pojačava sigurnost novih mobilnih telefona, biće dostupne korisnicima tek od početka naredne godine.

(odditycentral.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije