Gadgets

Putovanje kroz vrijeme: mobilni telefoni od početaka do danas (FOTO)

Putovanje kroz vrijeme: mobilni telefoni od početaka do danas (FOTO)
Putovanje kroz vrijeme: mobilni telefoni od početaka do danas (FOTO)

Mobilni telefoni su nešto bez čega više ne možemo zamisliti život. Često čujemo ljude kako govore da se ne sjećaju kako je izgledao "život prije mobilnih telefona". Iskreno, ne sjećamo se ni mi, tako da je ova galerija podsjetnik za sve, kako tehnologija brzo napreduje, ali i kako smo svi mi, manje - više, dio tog tehnološkog napretka.

Prvi mobilni telefon je bio Motorola DynaTAC.

„Kada sam prvi put uzeo prototip u ruke, imao sam osjećaj da budućnost leži ispred mene“, rekao je Martin Kuper, američki inženjer kompanije “Motorola” i začetnik mobilne revolucije.

Kuper je uspio da privuče pažnju svih novinara svojim neobičnim pristupom. On je prvi mobilni telefon predstavio šetajući kroz centar Menhetna, umjesto da to učini u zatvorenoj prostoriji. Ne znajući da li će uređaj uopšte da radi, on je okrenuo broj svog – u to vrijeme glavnog suparnika Džoela Engela iz kompanije AT&T.

U galeriji pregledajte napredak mobilnih telefona od 1983. godine kada se pojavio Motorola DynaTAC (čiji je slogan bio - unaprijeđeni mobilni sistem telefonije) pa do danas kada android i iOS predstavljaju sisteme mnogo naprednije nego što su imali računari prije 5 godina.

Pregledajte galeriju, i barem na tren se vratite u vrijeme kada bi, danas nekima prespori 3G mobilni internet, bio itekako dobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije