Gadgets

Samoljepljivi papirići imaju svoju elektronsku verziju

Samoljepljivi papirići imaju svoju elektronsku verziju
Foto: N.N. | Samoljepljivi papirići imaju svoju elektronsku verziju

Iako provodimo cijeli dan na pametnim telefonima, tabletima ili ispred računara kucajući na tastaturi, i dalje imamo olovke i papiriće na svojim stolovima kako bismo mogli nešto brzo da zabilježimo.

Samoljepljivi papirići za poruke ostaju popularni jer se lako mogu zalijepiti negdje da bi se osiguralo da ih primjećujemo, i u suštini ne postoji prava alternativa koja će ih zamijeniti, međutim, možda će Microsoft to uspjeti da učini.

Microsoft-ov istraživački tim je stvorio novi u osnovi mali ekran, otprilike veličine papirića za bilješke, koji se lako može pomjerati i zalijepiti na površine. Tehnologija koja stoji iza ekrana je zapravo ePaper, a struju dobija iz integrisanih solarnih ćelija. Bitan je podatak da solarne ćelije mogu generisati energiju od vještačkog osvjetljenja, a ne samo iz dnevne svjetlosti. Krajnji rezultat je elektronska bilješka kojoj nikada ne treba uključivanje i punjenje.

Ove elektronske naljepnice se ažuriraju preko pametnog uređaja kao što je pametni telefon ili tablet pomoću Bluetooth-a. Ono što je zanimljivo su vrste informacija koje se mogu prikazati.

Standardni list papira može da sadrži statičku informaciju, međutim ovim bilješkama se može reći da prikažu vrijeme prikaza, na primjer, i da se ažuriraju u redovnim intervalima. Isto možete učiniti i sa sportskim rezultatima, cijenama akcija, koristiti ga kao tajmer ili ga koristiti kao izlaz za proširenu realnost.

(pcpress.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije