Gadgets

Samsung Galaxy Note10 možda ipak neće imati 64MP kameru

Samsung Galaxy Note10 možda ipak neće imati 64MP kameru
Foto: N.N. | Samsung Galaxy Note10 možda ipak neće imati 64MP kameru

Nedugo nakon što je Samsung najavio novi 64MP kamera senzor, koji bi se mogao pojaviti u Galaxy S11 modelu naredne godine, renomirani dojavljivač je sada raspršio nade da bi se pomenuti senzor mogao naći u ovogodišnjem Samsung Galaxy Note10 modelu.

"Samsung Note10 neće koristiti 64MP CMOS, ali ovo nije specifično loša stvar", istakao je @UniverseIce u svojoj objavi na Twitteru.

Novi 64MP senzor se pojavio uz 48MP senzor tokom nedavne objave u okviru Samsung Newsrooma. Senzori proširuju ponudu južnokorejske kompanije, a oba se u masovnoj proizvodnji očekuju kasnije tokom 2019. godine.

S obzirom na to da je Samsung istakao da se masovna proizvodnja 64MP i 48MP senzora ne očekuje pre druge polovine godine, bilo bi nelogično ukoliko bi oni bili uključeni u Note10. Telefon se očekuje krajem leta, tako da bi razmak između početka masovne proizvodnje senzora i objave Galaxy Note10 modela bio izuzetno mali.

Ipak, sugeriše se da bi kamera Galaxy Note10 modela mogla biti dobra čak i bez implementiranja novog senzora. Megapikseli ne predstavljaju jedinu stavku kod kvaliteta kamera i fotografija - tu je veličina piksela i način na koji senzor upravlja fotografijama u uslovima slabog osvjetljenja.

Samsung je odradio dobar posao sa 1.22-mikron pikselima kod Samsung Galaxy S10 glavne kamere, a mogao bi smisliti nešto još bolje za Galaxy Note10 i bez potrebe za implementiranjem 64MP senzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije