Gadgets

Pratite nas na Google news

Samsung Galaxy S11 će biti opremljen novim 5G čipom

Samsung Galaxy S11 će biti opremljen novim 5G čipom
Foto: CNET | Samsung Galaxy S11 će biti opremljen novim 5G čipom
N.N.

Svi znakovi upućuju na to da će Samsung Galaxy S11 biti telefon koji će podržavati 5G mrežu bez potrebe da korisnici kupuju dodatni 5G modem, piše Tech Radar.

Naime, Qualcomm je 4. decembra na svom Snapdragon Tech samitu najavio svoj čipset Snapdragon 865 koji će biti povezan sa 5G modemom Snapdragon X55. S obzirom da je Galaxy S10 koristio Snapdragon 855, Galaxy S9 imao je Snapdragon 845 i tako dalje, Galaxy S11 će gotovo sigurno imati Snapdragon 865.

Ukoliko se ovaj trend nastavi, to znači dvije stvari. Prvo, Galaxy S11 biće prvi 5G pametni telefon za mnoge ljude, a drugo, specifikacije čipa snažno predviđaju osobine Samsungovog sljedećeg velikog telefona.

Qualcomm je jasno stavio do znanja da ukoliko telefon ima čipset Snapdragon 865, znači da telefon ima 5G čip. Uz to, ovaj čip ima 25 posto bolje CPU performanse te je jednako toliko energetski efikasniji.

Proizvođači telefona mogli bi nastaviti prodavati brzine 4G LTE u regijama u kojima 5G mreža nije dostupna, ali iz Qualcomma govore da mnogi nisu zainteresovani za to.

Podsjećamo, Samsung Galaxy S11 trebao bi stići na tržište krajem februara 2020. godine, dok iz Qualcomma najavljuju da će uređaji utemeljeni na Snapdragonu 865 biti komercijalno dostupni u prvom kvartalu 2020. godine.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije