Gadgets

Samsung će proizvoditi 30 miliona telefona manje

Samsung će proizvoditi 30 miliona telefona manje
Foto: Screenshot/Youtube | Samsung će proizvoditi 30 miliona telefona manje

Najnovije informacije ukazuju na to da je Samsung smanjio proizvodnju pametnih telefona za 30 miliona, dok je Apple odustao od planiranog povećanja proizvodnje za ovu godinu.

Proteklih više od dvije godine bile su turbulentne s brojnim problemima izazvanim pandemijom virusa korona, globalnim lancima snabdijevanja, nestašicom čipova, a u posljednjih nekoliko mjeseci situaciju je dodatno zakomplikovao rat u Ukrajini.

Svi ti faktori odražavaju se i na tržište pametnih telefona, a šta ove godine možemo očekivati na njemu najbolje možemo vidjeti na primjeru dviju najvećih mobilnih kompanija.

Južnokorejski Samsung godinama drži prvo mjesto po prodaji pametnih telefona, uz povremene prekide kada tu njihovu dominaciju prekine Apple. Prema prošlonedjeljnom izveštaju azijskih medija, iz ove kompanije su obavijestili partnere kako će tokom 2022. smanjiti planiranu proizvodnju smartfona za čak 30 miliona.

Prema prvobitnim planovima za ovu godinu, proizvodnja Samsungovih telefona trebalo je da iznosi oko 310 miliona, no sada je taj plan promijenjen i planira se proizvodnja 280 miliona smartfona. Potrebno je naglasiti kako se radi o izvještaju medija koji iz Samsunga nisu željeli da komentarišu.

Kada je u pitanju Apple, on neće smanjivati proizvodnju smartfona, ali izgleda da je kompanija odustala od planiranog povećanja proizvodnje. Za ovu godinu planirana je proizvodnja dodatnih 20 miliona iPhonea, ali proizvodnja bi ipak trebalo da ostane slična kao i tokom 2021.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije