Gadgets

Samsung ipak odustaje od velike promjene na svojim telefonima

Samsung ipak odustaje od velike promjene na svojim telefonima
Foto: Screenshot/Youtube | Samsung ipak odustaje od velike promjene na svojim telefonima

Prošle godine smo čuli glasine da bi Samsung mogao da implementira MediaTek čipset u bar jedan od svojih predstojećih telefona, ali izgleda da to ipak neće biti tako.

Tokom marta, ponovo su se pojavile informacije da bi Samsung mogao koristiti čipove tajvanske kompanije, a dodato je i da će MediaTek Dimensity 9000 pokretati predstojeći Galaxy S22 FE model. Potom su mediji iz Koreje sugerisali da će i Galaxy S23 dobiti MediaTek čipset.

Međutim, najsvežije informacije ukazuju na to da Samsung ipak nema ovakve planove. Kompanija neće koristiti MediaTek čipove za Galaxy S22 FE ili Galaxy S23, što znači da će se oni na tržištu pojaviti sa uobičajenim Snapdragon i Exynos čipovima, u zavisnosti od regije.

Za sada je sve još uvijek pod velom misterije, ali za Samsung ne bi imalo previše smisla da odustane od svojih Exynos čipova, posebno nakon napora da angažuje i AMD.

S druge strane, MediaTek je značajno napredovao tokom posljednjih nekoliko godina i konačno je počeo da isporučuje više premijum čipove za telefone, a Dimensity 9000 djeluje veoma obećavajuće.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije