Gadgets

Samsung načinio poboljšanja na Galaxy Fold telefonu

Samsung načinio poboljšanja na Galaxy Fold telefonu
Foto: Ilustracija | Samsung načinio poboljšanja na Galaxy Fold telefonu

Samsung vrijedno radi na tome da poboljša svoj fleksibilni Galaxy Fold, nakon što je kompanija privremeno obustavila objavu telefona zbog problema koji su prijavljeni u testovima uređaja. Sada novi izvještaj iz Južne Koreje lista detalje ovih poboljšanja uređaja.

Kompanija je izgleda uspjela da riješi dva glavna problema koji su prijavljivani - čestice prašine, prljavština i drugi materijali koji su se zaglavljivali u lajsnu/šarku i stvarali trajna oštećenja, kao i problem sa uklanjanjem zaštitnog sloja sa displeja (koji ne bi trebalo da se uklanja) što je takođe uticalo na oštećenje ekrana.

Drugi problem je riješen tako što je Samsung dodao zaštitni film u tijelo telefona, tako da je sada teško odlijepiti zaštitu. Pored ovoga, biće dodato i veliko obavještenje na pakovanju da korisnici ne pokušavaju da uklone zaštitu sa ekrana.

Kada je situacija sa šarkom/lajsnom u pitanju, Samsung je istakao da će smanjiti prorez između gornjeg i donjeg dijela šarke kako bi spriječio eksterne supstance da prodiru u uređaj.

Samsung će svakako morati da osmisli novi dizajn za svoju narednu generaciju savitljivih telefona, kako bi spriječio probleme koji su nastali kod Galaxy Folda. Poboljšani Galaxy Fold se trenutno testira u Samsungovim laboratotijama, a očekuje se da će kompanija uskoro objaviti novi datum plasiranja uređaja na tržište.

(benchmark.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije