Gadgets

Samsung napravio "novi materijal" za Galaxy S22 uređaj

Samsung napravio "novi materijal" za Galaxy S22 uređaj
Foto: Print Screen/Youtube | Samsung napravio "novi materijal" za Galaxy S22 uređaj

​Samsung je napravio "novi materijal" koji će koristiti u svom novom proizvodu - onaj napravljen od reciklirane plastike odbačenih ribarskih mreža.

Kompanija sada kaže da će uskoro "koristiti prerađenu plastiku iz okeana" u čitavoj liniji svojih proizvoda, a prvi takav primjer će biti novi Galaxy uređaji, specifično S22, javlja The Verge.

Još nije jasno u kojoj mjeri će se materijal koristiti ili u kojim dijelovima proizvoda, Samsung nije izričit o tome kako se ovo uklapa u konstrukciju bilo kojeg uređaja.

Pozivajući se na izveštaj Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija koji kaže da se 640.000 tona ribarskih mreža odbaci u okeane svake godine, Samsung kaže da ove "mreže duhovi" predstavljaju prijetnju za morski život i koralne grebene.

 "Ove odbačene ribarske mreže narušavaju delikatnu ravnotežu našeg okruženja alarmantnom brzinom", napisala je kompanija na svom blogu.

"Sakupljanje i prerada ovih mreža su vitalni prvi koraci u održavanju naših okeana, kao i očuvanju planete i naše zajedničke budućnosti".

To je mali prvi korak, ali će Samsung bez sumnje nastojati da ga dodatno istakne u srijedu popodne kada lansira nove Galaxy uređaje.

 

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije