Gadgets

Samsung patentirao Dynamic AMOLED displej

Samsung patentirao Dynamic AMOLED displej
Foto: N.N. | Samsung patentirao Dynamic AMOLED displej

Samsung je podino zahtjev za patentiranje trejdmarka za Dynamic AMOLED displej. Moguće je da je u pitanju novi ekran za Galaxy S10 ili buduće preklopne modele pametnih telefona.

Samsung već godinama koristi AMOLED ekrane. Prvi Samsungov pametni telefon sa Super AMOLED displejem je bio Samsung Galaxy S iz 2010. godine. Njegov prethodnik, Samsung Galaxy, takođe je koristio AMOLED ekran.

Samsung Electronics je 7. decembra 2018. podnio zahtjev za zaštitu naziva u Velikoj Britaniji za "Dynamic AMOLED". Zaštitni znak je klasifikovan kao Klasa 9, koja uključuje LED displeje, VR slušalice, pametne telefone, tablet računare i televizore.

Kompanija Fieldfisher LLP iz Londona zatražila je odobrenje za zaštitni znak. Ova kompanija često deluje u ime kompanije Samsung Electronics.

Nažalost, trejdmark ne pokazuje jasno kako Samsung planira da ekran načini dinamičnijim. Kompanija je prošle godine na SID 2017 događaju prikazala dinamički AMOLED displej. Ovo je bio prototip 9.1-inčnog OLED displeja.

Moguće je da je Samsung dodatno razvio ovu tehnologiju, tako da uskoro možemo očekivati prvu potrošačku elektroniku sa takozvanim dinamičkim AMOLED displejem. Možda će ovaj tip displeja biti upotrebljen i za za Galaxy S10, kompanijin jubilarni model koji se očekuje oko februara 2019.

Međutim, vjerovatnije je da će se ovakvi ekrani koristiti za buduće modele pametnih telefona.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije