Gadgets

Samsung patentirao TV ekrane sa zaobljenim ivicama

Samsung patentirao TV ekrane sa zaobljenim ivicama
Foto: N.N. | Samsung patentirao TV ekrane sa zaobljenim ivicama

Onima koji se interesuju za Samsung proizvode možda je već poznato to da kompanija planira da uvede novi oblik kada su TV prijemnici u pitanju.

Naime, Samsung je već zakrivio TV ekrane, a sada bi mogao da predstavi i proizvod sa zaobljenim ivicama, na šta ukazuje i nova prijava za patent koja je došla iz ove kompanije.

Patent tako prikazuje tehnologiju koja opisuje kako se aranžiraju pikseli u OLED i LCD sistemima, a LCD sistem je nešto detaljnije opisan, pa se kao jedan od tehničkih izazova navodi pozadinsko osvetljenje, koje je neophodno za LCD TV uređaje.

U opisu patenta se navodi da je važno da izvori svjetlosti budu ravnomjerno raspoređeni preko cijelog ekrana, te u zaobljenim ivicama. Da bi se to postiglo, razmak između izvora svjetlosti i zaobljenog dijela će morati da bude prilagođen zakrivljenosti ivice.

Ostaje da se vidi da li su zaobljene ivice sljedeća velika stvar u oblasti TV ekrana, budući da se radi o novini koja bi mogla da se pokaže kao nepraktična jer su filmovi i TV emisije u pravougaonom formatu.

(I4U News)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije