Gadgets

Samsung pokrenuo projekat samopopravke telefona

Samsung pokrenuo projekat samopopravke telefona
Foto: Screenshot/Youtube | Samsung pokrenuo projekat samopopravke telefona

Samsung i iFixit su konačno pokrenuli svoj program samopopravke (self-repair), koji vlasnicima određenih linija telefona omogućava da kupe zamenske delove.

Prvobitnu najavu ovog programa smo imali krajem marta, ali tada nije bilo poznato previše detalja. Sada znamo da je projekat samopopravke dostupan za Galaxy S20 i S21 linije telefona, kao i za Tab S7 Plus tablet.

Korisnici će imati opciju da kupe alatke, dodatke i dijelove za popravku ekrana i baterije, porta za punjenje i poleđinskog stakla (zasebne baterije nisu uključene u paket). Omogućen je i besplatan pristup onlajn vodičima za popravku.

Kada su u pitanju cene delova, one su u najvećoj mjeri iste za Samsung Galaxy S20 i Galaxy S21 modele. Priključak za punjenje košta 66,99 dolara, dok zamensko staklo na poleđini ima cijenu od 76,99 dolara (za osnovni S21 model cijena je 66,99 dolara).

Cijena kompleta ekrana i baterije zavisi od modela, pa je tako najjeftiniji komplet za Samsung Galaxy S21 (167,99 dolara), a najskuplji za Samsung Galaxy S21 Ultra (239,99 dolara).

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije