Gadgets

Samsung predstavio senzor za kameru od 64 MP

Samsung predstavio senzor za kameru od 64 MP
Foto: N.N. | Samsung predstavio senzor za kameru od 64 MP

​Prema nedavnim glasinama, nagoviješteno je da će Samsung Galaxy Note 10 možda izaći sa četiri kamere na poleđini. Ovim će telefon biti sličan, u smislu broja kamera, 5G verziji Samsung Galaxy S10. Sada možda imamo više tragova o tome kakvu kameru će telefon imati.

U saopštenju Samsung-a, kompanija je predstavila nekoliko novih senzora za kameru u vidu 64 MP ISOCELL Bright GW1 i 48 MP ISOCELL Bright GM2, koji će, prema Samsung-u, pomoći u „ultra-visokoj rezoluciji“ mobilne fotografije. Koristiće Samsung-ovu Tetracell tehnologiju koja će pomoći u spajanju piksela i remosaic algoritam kako bi pomogao u stvaranju jasnih fotografija pri slabom osvetljenju i fotografije sa više detalja pod uslovima boljeg osvetljenja.

Yongin Park, izvršni potpredsjednik za sektor senzora u Samsung Electronics-u, izjavio je za nove senzore: „Tokom proteklih nekoliko godina, kamere mobilnih telefona postale su glavni instrument za snimanje i deljenje naših svakodnevnih trenutaka. Sa više piksela i naprednim tehnologijama za piksele, Samsung ISOCELL Bright GW1 i GM2 će doneti novi nivo fotografije današnjim laganim mobilnim uređajima koji će poboljšati i pomoći u promeni načina na koji beležimo naš svakodnevni život.“

Sada, ne postoji garancija da su to senzori koji će se implementirati u Note 10, ali bilo bi nepromišljeno od Samsung-a da ne iskoristi sopstvenu tehnologiju, ali moraćemo da sačekamo i vidimo.

(Ubergizmo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije