Gadgets

Samsung radi na kameri ispod ekrana

Samsung radi na kameri ispod ekrana
Foto: N.N. | Samsung radi na kameri ispod ekrana

​Smartfon industrija već ima različita funkcionalna rješenja za skrivanje ili izmiještanje bitnih hardverskih komponenti, koje se obično pronalaze s prednje strane telefona (slušalica, zvučnici, senzori osvetljenja ili otiska prsta i drugo). Selfi kamera je jedan od posljednjih izazova na polju kreiranja uređaja sa kompletno punim ekranom.

Međutim, izgleda da neće proći previše vremena dok se ovo ne desi, jer Samsung već radi na kamera rješenju koje je smješteno ispod ekrana telefona. Informacija je prvo stigla od strane same kompanije (objavio je potpredsednik Samsungovog odeljenja za istraživanje i razvoj), a sada su je potvrdili i južnokorejski mediji.

Izvori sugerišu da se tehnologija može razviti do mjere da je otvor za kameru nevidljiv i da ne ugrožava funkcionalnost kamere ili displeja.

Nažalost, izvori ne pominju konkretne tehnologije koje će biti primjenjene u kreiranje ovakvog rješenja, ali izgleda da tehnologija uključuje oblasti displeja iznad selfi kamera, koje bi trebalo da budu transparentne kada se kamera ne koristi.

(GSMArena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije