Gadgets

Samsung radi na tome da kameru smjesti iza ekrana, ali bez otvora

Samsung radi na tome da kameru smjesti iza ekrana, ali bez otvora
Foto: N.N. | Samsung radi na tome da kameru smjesti iza ekrana, ali bez otvora

Infinity-O displeji predstavljaju samo usputnu stanicu do pravih full-screenekrana, onih koji neće imati nikakve izreze i otvore već samo čist, pun ekran. Kako bi se ovo postiglo, senzori i kamere koji idu s prednje strane će morati da se smjeste ispod ekrana.

"Iako bi bilo nemoguće da se kreira full-screen telefon u narednih godinu dana ili dve, tehnologija može da napreduje do tačke gdje će otvor za kameru biti nevidljiv, a da se pri tome ni na koji način ne utiče na funkcionisanje kamere", istakao je Yang Byung-duk - potpredsednik Samsungovog Mobile Communication R&D Group Display odjeljenja.

On je pomenuo da su Galaxy S10 telefoini prvi koji imaju otvor u samom OLED panelu (na primer, Huawei View 20 koristi LCD ekran sbez fizičkog otvora, a kamera "gleda" kroz LCD matriks).

Samsung je takođe razmatrao i korišćenje displeja kao zvučnika, slično onome što nudi Crystal Sound OLED na LG G8 ThinQ telefonu, ali je južnokorejska kompanija odlučila da tehnologiju ne implementira u Galaxy S10 telefone.

((NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije