Gadgets

Samsung razvija telefon kakav do sada nije viđen

Samsung razvija telefon kakav do sada nije viđen
Foto: eng.kipris.or.kr | Samsung razvija telefon kakav do sada nije viđen

Već mjesecima u nazad pojavljuju se informacije da Samsung radi na savitljivom pametnom telefonu, a sada je po prvi put napravljen i prototip ovog uređaja.

Mnogi strani mediji pišu kako je južnokorejski gigant iza zatvorenih vrata na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavio Samsung Galaxy X savitljivi telefon.

Samsung navodno na CES-u nije samo predstavio prototip, već je dao i okviran datum kada bi Galaxy X mogao da se nađe na tržištu, piše "Mirror".

"Samsung Display napravio je savitljivi panel od 7,3 inča i planira da masovnu proizvodnju počne kasnije ove godine", istakao je izvor blizak kompaniji za "The Korean Herald".

Informacije su objelodanjene nakon što je Lets Go Digital objavio seriju skica koje je Samsung predao Korejskoj kancelariji za patente.

Skice ukazuju da će Galaxy X imati dizajn telefona na preklop sa dva displeja, od kojih će jedan biti savitljiv, prenosi "Telegraf.rs".

Predsjednik Samsungove mobilne divizije, DJ Koh, je takođe nagovijestio da bi Samsung u 2018. godini mogao da lansira telefona sa savitiljivim ekranom.

Međutim, on je istovremeno priznao da postoji još par prepreka koje treba prevazići kako bi uređaj ušao u masovnu proizvodnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije