Gadgets

Pratite nas na Google news

Samsung upozorava, obrišite sve registrovane otiske prsta

Samsung upozorava, obrišite sve registrovane otiske prsta
Foto: Ilustracija | Samsung upozorava, obrišite sve registrovane otiske prsta
Srna

Tehnološki gigant Samsung electronics priznao je danas postojanje ozbiljne greške u radu sistema za čitanje otiska prsta, koja omogućava drugim licima da otključaju najbolje telefone ove marke, a korisnicima je preporučeno da obršu sve registrovane otiske.

Problem je uočen kada je jedan korisnik u Britaniji rekao listu "The Sun" ove sedmice da njegov Galaxy S10 može da otključa svako ko pokrije ekran silikonskom zaštitom i primijeni neregistrovani otisak prsta.

To znači da svako može da iskoristi telefon za obavljanje transfera novčanih sredstava preko finansijskih aplikacija, rekao je ovaj korisnik britanskom listu.  

Samsung je saopštio da ovaj problem sa sistemom za očitavanje otiska prsta postoji ako se koriste određene silkonske zaštite ekrana, prenio je AFP.

Kompanija je preporučila da svi korisnici modela Galaxy Note 10, 10+, i Galaxy S10, S10+ i S10 5G obrišu sve ranije zabilježene otiske prsta i ponove proceduru registrovanja.

"Molimo vas da ne koristite silikonske zaštite ekrana na svom uređaju dok ne stigne softversko unapređenje, čije je objavljivanje planirano za početak sljedeće sedmice", navodi se u saopštenju.

Samsung electronics je dio Samsung Group, najvećeg konglomerata pod porodičnom kontrolom u Južnoj Koreji, koji dominira poslovima u jedanaestoj svjetskoj ekonomiji. Ovaj gigant ima ključni značaj za ekonomsko zdravlje Južne Koreje. 

Najčitanije