Gadgets

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?
Foto: Pexels/Imad Clicks | Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za ekonomski pad.

Izgleda da je to prvi učinio Samsung, jer je navodno ova kompanija smanjila proizvodnju pametnih telefona i već bilježi pad prodaje telefona.

Iako je Samsung tvrdio da očekuje da će prodaja pametnih telefona ostati na istom nivou kao i u prvoj polovini ove godine, djeluje da se stvari na terenu odvijaju drugačije. 

Rojters prenosi ekskluzivni izveštaj u kojem se tvrdi da je Samsung prekinuo proizvodnju svojih pametnih telefona u svojoj fabrici "Thai Nguyen". Ova fabrika svake godine proizvede oko 100 miliona pametnih telefona, prenosi B92.

Navodno, radnici u Samsungu tvrde da neke proizvodne linije u fabrici rade samo tri dana u sedmici u odnosu na šest dana, koliko se radilo ranije. 

S druge strane, navodno neki pogoni rade četiri dana u sedmici. Rojters međutim ne zna da li Samsung prebacuje dio proizvodnje van Vijetnama, za što postoji mala vjerovatnoća.

Skoro svi radnici fabrike u Vijetnamu, koje je intervjuisao Rojters, tvrde da posao u fabrici ne ide dobro. 

U ovo doba prošle godine, proizvodnja Galaxy pametnih telefona u ovoj fabrici bila je na vrhuncu, ali stvari su sada drugačije. Neki radnici su čak naveli da nikada nisu vidjeli tako nisku stopu proizvodnje pametnih telefona. Moglo bi doći i do otpuštanja radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije