Gadgets

Samsungov TV kao računar: Tastaturom i mišem upravljate uređajem

Samsungov TV kao računar: Tastaturom i mišem upravljate uređajem
Foto: Ilustracija | Samsungov TV kao računar: Tastaturom i mišem upravljate uređajem

Samsung-ovi pametni televizori 2019. godine omogućiće kupcima da pretražuju internet, pristupaju svojim računarima i čak uređuju službena dokumenta iz udobnosti kauča u dnevnoj sobi.

Kompanija je ove nedjelje predstavila novu funkciju nazvanu Remote Access, koja integriše Samsung-ov Knox sigurnosni sistem kao i softver za daljinski pristup iz VMWare-a.

Samsung je prestao da otkriva ključne detalje o Remote Access-u. On je otkrio da će to omogućiti daljinski pristup računaru sa televizora, koji onda funkcioniše kao ulaz na internet, kao i način igranja igara zasnovanih na PC-u.

Da bi koristili daljinski pristup, potrošači ne moraju da se oslanjaju samo na daljinske upravljače televizora. Umjesto toga, radiće i sa tastaturom, mišem i drugim ulaznim uređajima. Ovo može biti korisno kada korisnici pristupaju nečemu što je Samsung nejasno opisao kao "web browser-based cloud office service" kako bi "pristupili datotekama i radili na dokumentima".

"Samsung je posvećen stvaranju intuitivnog i praktičnog korisničkog iskustva za potrošače", rekao je izvršni potpredsjednik kompanije za vizuelni prikaz Hiogun Lee i dodao da će sa udaljenim pristupom, korisnici moći lako da pristupe različitim programima, aplikacijama i uslugama u cloud-u koje su instalirane na više povezanih uređaja direktno preko ekrana televizora.", prenosi Variety.

Pitanje je da li potrošači zaista žele da televizor pristupi radnim dokumentima, a ideja o upotrebi tastature na kauču takođe se nije primjenjivala u prošlosti. Ipak, bez dodatnih detalja, teško je procijeniti na koje potrošače je kompanija ciljala sa ovom novom funkcijom.

Očekuje se da će ova kompanija predstavi demo verziju daljinskog pristupa na predstojećem sajmu Consumer Electronics Shov (CES) u Las Vegasu sljedećeg mjeseca, gdje će ozbiljno predstaviti svoju TV liniju za 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije