Gadgets

Samsungov pametni prsten neće biti kompatibilan s Appleovim telefonima

Samsungov pametni prsten neće biti kompatibilan s Appleovim telefonima
Foto: Unsplash/Kote Puerto | Samsungov pametni prsten neće biti kompatibilan s iPhoneo

Potpredsjednik Samsunga Hon Pak smatra da su Samsungovi uređaji vrijedni toga da korisnici iPhonea pređu na njih. Iz tog razloga Galaxy Ring neće biti kompatibilan s Appleovim telefonima.

Tokom okruglog stola na ovogodišnjem MWC-u, potpredsjednik Samsunga, Hon Pak, izjavio je da tvrtkin nadolazeći pametni prsten, Galaxy Ring, neće biti kompatibilan s Appleovim iPhoneom.

Naime, kako prenosi CNET, Pak navodi da je Samsung samopouzdan i uvjeren u svoje proizvode te smatra kako njihovi uređaji nisu ništa manje vrijedni od Appleovih. Upravo zbog toga kaže da postoje validni razlozi da Appleovi korisnici pređu na Samsung ako žele koristiti njihove uređaje, poput, u ovom slučaju, Galaxy Ringa.

"Prepoznajemo određeni izazov između odabira iOS-a i Androida, ali se u konačnici nadamo da su naši uređaji takvog kalibra da će ljudi biti voljni da na njih pređu", ističe Pak, prenosi Bug.hr.

Iako je ovo loša vijest za korisnike iPhonea, Pak je potvrdio da Samsung aktivno radi na integraciji njihovog pametnog prstena s ostalim modelima Androida. Službeni izlazak Galaxy Ringa na tržište očekuje se u julu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije