Gadgets

Pratite nas na Google news

Samsungova kamera sa novim senzorom pretvoriće noć u dan

Samsungova kamera sa novim senzorom pretvoriće noć u dan
Foto: Ilustracija | Samsungova kamera sa novim senzorom pretvoriće noć u dan
N.N.

Samo mali dio onoga što smo čuli o Galaxy S11 telefonu uključuje nevjerovatnu rezoluciju kao i optičke i hibridne nivoe zoom-a, dodatni time-of-flight senzor. Ako je vjerovati glasinama Samsungov S11 bi trebalo da krasi druga generacija Samsungovog senzora od 108MP koji će vjerovatno biti korišćen za glavnu kameru.

Više piksela ne daju sami po sebi bolju sliku, ali doprinose većoj rezoluciji i oštrini fotografije, a sa Samsungovim senzorom od 108MP sa Tetracell tehnologijom dolazi i unapređenje performanse rada u slabijem osvjetljenju, vjernije prikazane boje, bolji auto fokus i pojačanu HDR fotografiju blizu onoga kako vidi ljudsko oko. Makar tako tvrdi Samsung.

Prvi dio koji govori o boljim mogućnostima za fotografisanje i snimanje pri slabom svjetlu posebno je zaparao uši stručnoj javnosti na internetu, jer upravo u tom segmentu telefoni najviše podbace. Sada sa velikom rezolucijom južnokorejski gigant se nada da će moći da to nadomjesti. Tu tehnologiju zovu Bright Night Senzor.

Uz to i Space Zoom za koji se navodi da bi S11 mogao da ima 10x optički zoom i 100x hibridni zoom, ovaj uređaj iako tek najavljen ozbiljno pretenduje na mesto najboljeg kamera telefona 2020. godine.

(pspress.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije