Gadgets

Samsungovi 8K televizori stižu u avgustu

Samsungovi 8K televizori stižu u avgustu
Foto: N.N. | Samsungovi 8K televizori stižu u avgustu

Samsung je svoje 8K televizore prvi put prikazao tokom ovogodišnjeg CES sajma, a kompanija je izrazila želju da ovu rezoluciju načini široko dostupnom i pored toga što je 4K tek počeo da dobija na popularnosti.

Tokom nedavnog QLED & Advanced Displays samita u Los Anđelesu, Samsung je ponovo istakao svoju želju da popularizuje 8K televizore, uz moguće predstavljanje tokom IFA 2018 sajma u Berlinu.

Samsung je najavio dve nove linije 8K televizora, mada trenutne specifikacije koje je kompanija istakla nisu cilj i nisu konačne. Prva 8K TV linija će imati modele od 65, 75 i 82 inča, dok bi 92-inčni model mogao usljediti tokom 2019. godine.

Najveća odlika ovih televizora bi trebalo da bude donošenje 120Hz osvježavanja, ali nije sigurno da će ovo biti i postignuto.

Druga planirana linija nema okvirni datum objave, ali se vjerovatno može očekivati tokom naredne godine. Linija će biti nešto jeftinija, sa 65-inčnim i 75-inčnim modelima i 60Hz osvježavanjem.

Prva linija 8K televizora bi mogla biti spremna već tokom avgusta, a trenutno nema zvaničnih informacija o mogućoj cijeni dolazećih TV uređaja.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije