Gadgets

Sony PS5 možda ponovo donosi kertridže na konzole

Sony PS5 možda ponovo donosi kertridže na konzole
Foto: N.N. | Sony PS5 možda ponovo donosi kertridže na konzole

Sony je popunio patentnu prijavu koja opisuje Playstation 5 sa izmenjivim SSD kertridžima.

Oni za sada postoje samo u renderima koje je Sony priložio uz patentnu prijavu, ali ukazuje da kompanija planira da ponudi sopstvene izmenjive SSD-ove uz PS5. Na renderima se vidi informacija da bi kertridži mogli da imaju kapacitet između 1 TB i 3 TB.

Prema prijavi, slot za ove izmenjive SSD-ove će biti lako pristupačan, što ukazuje da će vlasnici PS5 konzola moći da ih imaju više i da ih lako mijenjaju. Drugim riječima, više neće biti potrebe da se brišu stare igre da bi se na disk stavile nove, već će biti dovoljno da se dokupi i zameni kertridž u konzoli.

Sony je već demonstrirao brzinu svojih SSD-ova ugrađenih u PS5, koji će obezbediti najveću razliku u performansama u odnosu na PS4, odnosno mnogo brže, skoro trenutno učitavanje igara. Ako se Sony odluči da zadrži ovu varijantu u finalnoj verziji konzole, korisnici će moći da kupe jeftiniju verziju sa manje prostora za smeštaj podataka, pri čemu će kasniji upgrade biti potpuno bezbolan.

Benefiti za Sony su jasni. Kompanija bi mogla da napravi sopstvenu storidž platformu koja obezbeđuje brze i pouzdane performanse, ali istovremeno bi otvorila i novo tržište jer bi pored konzola mogla da zasebno prodaje i SSD-ove. To bi sve na duži rok doprinelo povećanju prihoda od hardvera.

Tom’s Guide

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije