Gadgets

Sony bi uskoro mogao da predstavi PS5 Pro kontrolere

Sony bi uskoro mogao da predstavi PS5 Pro kontrolere
Foto: Screenshot/Youtube | Sony bi uskoro mogao da predstavi PS5 Pro kontrolere
N.N.

Iako je Microsoft u svoju ponudu uvrstio i skuplji "Elite" Xbox kontroler, Sony se do sada držao svojih standardnih gejming kontrolera. Ipak, to će se uskoro promijeniti.

Prema izvještajima, koji su se pojavili ove nedjelje, Sony radi na "pro" kontroleru. DualSense kontroler, koji stiže uz PlayStation 5 već predstavlja veliku nadogradnju u odnosu na DualShock 4.

Kontroler za PS5 implementira okidače koji nude otpor, kao i druga poboljšanja za taktilni odziv. Međutim, i dalje postoje neke funkcije koje bi mogle da se unaprijede.

Prema navodima, Sony radi na novom DualSense Pro kontroleru, koji bi trebalo da doda zamijenjive tastere za palčeve, "trigger stops", zamijenjive drške i dodatne tastere na poleđini kontrolera.

Mnoge od ovih funkcija su već karakteristike koje krase Xbox Elite seriju kontrolera, a mogu se naći i na kontrolerima nekigh drugih proizvođača.

Očekuje se da će novi DualSense Pro kontroleri biti predstavljeni kasnije tokom ovog mjeseca, a u prodaji bi trebalo da se nađu nedugo nakon zvanične objave.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije