Gadgets

Sony dizajnirao novi džojstik za PlayStation 5

Sony dizajnirao novi džojstik za PlayStation 5
Foto: N.N. | Sony dizajnirao novi džojstik za PlayStation 5

Sony Interactive Entertainment je predstavio službeni dizajn bežičnog džojstika za nadolazeću PlayStation 5 konzolu, a biće dostupan pod imenom DualSense.

“DualSense označava radikalni odmak od ponuda naših prethodnih džojstika i pokazuje naša stajališta o generacijskom skoku sa PS5. Novi džojstik, zajedno s mnogim inovativnim stavkama u PlayStationu 5, biće transformativan za igre – nastavljajući našu misiju u PlayStationu guranja granica igranja, sada i u budućnosti”, izjavio je Džim Rajan, predsjednik i glavni izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta.

Novi džojstik će koristiti haptičke vibracije koje će igračima nuditi osjetne povratne informacije ovisne o situaciji unutar igre. Na primjer, vibracije će se razlikovati kada automobil unutar igre prolazi kroz blato ili kada glavni protagonist koristi određena oružja.

Takođe su implementirani i prilagodljivi triggeri L2 i R2 s kojima će igrač prilikom pritiska moći osjetiti različitu napetost – zavisno o radnjama unutar igre kao što je to npr. korištenje luka i strijele.

Kada se usporedi s DualShockom za PlayStation 4, Sony Interactive Entertainment je ovom novom džojstiku promijenio ugao ručnih triggera, implementirao USB-C punjenje te zamijenio “Share”tipku s “Create” koji će igračima nuditi mogućnost online objavljivanja svojeg gameplayja. Džojstik dolazi i s ugrađenim mikrofonom koji će omogućiti igračima komuniciranje s prijateljima bez slušalica.

PlayStation 5 će stići na tržište krajem ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije