Gadgets

Sony predstavio kameru za vlogere ZV-E10 sa izmjenljivim objektivom

Sony predstavio kameru za vlogere ZV-E10 sa izmjenljivim objektivom
Foto: Screenshot/Twitter | Sony predstavio kameru za vlogere ZV-E10 sa izmjenljivim objektivom

Sony je predstavio svoju drugu kameru fokusiranu na vlogere ZV-E10 koja dolazi kao nasljednik modela ZV-1 lansiranog prošle godine.

Međutim, dok je ZV-1 bio kamera sa fiksiranim objektivom, ZV-E10 ima širu primjenu.

ZV-E10 je u suštini slabija verzija Alpha 6400, a neke funkcije su uklonjene radi jednostavnijeg rada, uz dodavanje nekoliko karakteristika koje će značiti vlogerima. ZV-E10 ima isti APS-C senzor od 24,2MP koji Sony već nekoliko godina koristi na svojim kamerama iz serije a6000. Takođe je sposoban za snimanje 4K video zapisa sa brzinom od 30 fps. Kao i a6400, ZV-E10 takođe podržava snimanje u S-Log2, S-Log3 i HLG profilima za snimanje šireg dinamičkog opsega.

Preklopni ekran na a6400 zamijenjen je zglobnim ekranom koji se okreće oko svoje ose kako bi se prilagodio vašem načinu snimanja. 

Međutim, elektronsko tražilo je uklonjeno, tako da je ekran osjetljiv na dodir jedino tražilo na ZV-E10.

Ostale manjkavosti na ZV-E10 uključuju točkić za izbor režima, koji je zamijenjen jednostavnim prekidačem, a uklonjen je i blic.

Međutim, kao što je ranije pomenuto, ZV-E10 takođe dobija nekoliko boljih karakteristika od a6400, prenosi B92.

Sada je na vrhu istaknuto dugme za snimanje video zapisa, što olakšava početak snimanja čak i ako je kamera okrenuta od korisnika. 

ZV-E10 ima veliki stereo mikrofon na vrhu, a u kutiji ćete dobiti i prigušivač za vjetar. 

Fotoaparat posjeduje i namjenske portove za mikrofon i slušalice za monitoring, a zastarjeli microUSB port zamijenjen je USB-C portom.

Jedna od glavnih karakteristika prethodnog modela ponovo se pojavljuje i na ovom, a to je fenomenalni Autofokus koji će brzo prebacivati između čovjeka i objekta, a može i da fokusira pojedinca ili životinju po njihovoj zjenici oka.

ZV-E10 košta $200 manje od a6400 koji je oko $900. U kompletu sa objektivom 16-50mm i F3.5-5.6 sa optičkom stabilizacijom biće oko $800, a dostupan je na tržištu krajem avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije