Gadgets

Sony predstavio prenosnu konzolu, povezivaće se sa PlayStation 5

Sony predstavio prenosnu konzolu, povezivaće se sa PlayStation 5
Foto: Pixabay | Sony predstavio prenosnu konzolu, povezivaće se sa PlayStation 5

Sony je zvanično potvrdio da radi na PlayStation prenosnom uređaju koji će olakšati igranje igara za PS5. Projekat Q je, kako je izjavio šef PlayStationa Džim Rajan, "Uređaj namijenjen za strimovanje bilo koje igre sa vaše PS5 konzole koristeći Remote Play preko Wi-Fi-ja".

Uređaj sa internim imenom Project Q dolazi sa 8-inčnim HD ekranom i svim dugmićima koje biste našli na bežičnom kontroleru DualSense.

Imaće LCD ekran koji podržava igranje igara do 1080p i 60fps preko Wi-Fi-ja, a takođe će imati i adaptivne triggere i haptički feedback koji ima DualSense, prenosi Tportal. Prenosna konzola Q bi trebalo da stigne kasnije ove godine, iako Sony nije naveo tačno kada ili koliko bi novi uređaj mogao koštati.

Prema sitnim slovima na dnu Sony-jeve prezentacije, igre koje igrate na Q moraju biti instalirane na samu PlayStation 5 konzolu, što znači da ovo nije samostalna prenosna konzola kao što su Steam Deck ili Nintendo Switch.

Sony ovim hardverom nastoji da odgovori na trend rastuće popularnosti prenosnih konzola. Na kraju krajeva, Nintendo je doživeo masivan uspeh sa Switchem, a platforme kao što su Steam Deck i Asus ROG Ally omogućavaju igranje naslova koji zahtevaju napredniji hardver od zastarelog Switcha.

Ako želite da isprobate Remote Play za streaming igara sa svog PS5, ne morate čekati Sony-jev prenosni uređaj. Ovu uslugu podržavaju većina iPhone, Android, Windows i Mac uređaja, prenosi Telegraf.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije