Gadgets

Sony razvija novu verziju Aiboa

Sony razvija novu verziju Aiboa
Foto: Ilustracija | Sony razvija novu verziju Aiboa
N.N.

Sonyjeva psa ne trebate voditi u šetnju niti hraniti, a poput pametnih zvučnika, putem njega moći ćete paliti i gasiti svjetla i upravljati drugim opcijama pametnog doma.

Ako želite nabaviti psa, a nemate vremena za njegovo šetanje nekoliko puta dnevno i bojite se kako će vaš ljubimac biti usamljen ako ste cijeli dan na poslu, Sony ima rješenje za vas – novu generaciju robotskog psa.

Prvu generaciju robotskog psa Aibo predstavili su krajem devedesetih, da bi 2006. odustali od njegova daljnjeg razvoja i fokusirali se na druge proizvode, ali u ovoj kompaniji sada su ponovno promijenili mišljenje i ponovno će se fokusirati na robotiku.

Sredinom 2016. izvršni direktor Sonyja Kazuo Hirai najavio je kako će se kompanija okrenuti razvoju robota koji će se koristiti u industrijskoj proizvodnji, ali pokazalo se kako je riječ o iznimno kompetitivnom tržištu na kojem bi se trebali boriti s kompanijama koje već dugo godina dominiraju ovim sektorom pa se čini da veću šansu za uspjeh imaju na tržištu kućnih robota.

U novom odjelu za robotiku biće dio zaposlenika koji su radili na razvoju originalnog Aiboa, uključujući i "gurua umjetne inteligencije" Masahira Fujite, a do sada objavljene informacije kažu kako će novi robotski pas imati funkcije pametnih zvučnika poput Amazonova Echoa.

Tako će se ovim robotskim ljubimcima upravljati glasom, a oni će, poput pametnih zvučnika, moći paliti i gasiti svjetla, davaće nam informacije o temperaturi, obavijestima s društvenih mreža i slično.

Što se tiče ostalih informacija poput dizajna, cijene i nekih dodatnih mogućnosti Sonyjevih robota, one još nisu poznate te ćemo više o njima saznati tokom  sljedećih mjeseci ili najkasnije tokom proljeća sljedeće godine kada se očekuje njihovo službeno predstavljanje.

Svi koji žele kućnog ljubimca, naravno, neće kupiti Sonyjeva robotskog psa jer je to ipak samo robot, a trenutno se čini logičnije, umjesto nove generacije Aiboa, odnosno sličnog robota, kupiti pametni zvučnik, ali ipak prvo treba vidjeti kako će izgledati konačan Sonyjev gadget i kakve će imati mogućnost.

(NN/zimo.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije