Gadgets

Sony sprema jako čudan patent za esports događaje

Sony sprema jako čudan patent za esports događaje
Foto: Tanjug/AP | Sony sprema jako čudan patent za esports događaje

PlayStation konzola kompanije Sony je nedavno konačno uspjela da svrgne Nintendo Switch u SAD po broju prodatih jedinica u jednom mjesecu, a Sony planira da izdigne gejming na sljedeći nivo sa patentom za koji su podnjeli zahtjev prošle godine.

Patent će pružiti novu opciju onlajn gledaocima i učesnicima da jednoglasno izbace igrače iz igre.

Kancelarija za SAD patente i trejdmarkove je nedavno odobrila pomenuti patent, a široka gejming zajednica je radoznala kako će ova interesantna nova funkcija uticati na esports. Ovo može da se pokaže korisno u situacijama kada igrači imaju manjak vještina, troše vrijeme na strimu ili kada gledaoci odluče da nekoga prozovu, ali i dalje nije sasvim jasno zašto Sony daje ovu opciju onlajn navijačima. Ne tako davno su postali vlasnici jednog od najvećih turnira posvećenog tabačinama (EVO), pa možda kompanija želi da ovdje testira nove ideje?

Jedno od pravila je da 60 odsto glasova mora da se skupi, kako bi igrač bio uklonjen iz meča koji je u toku. Igrač nema pravo veta na odluke gledalaca, ali može biti raspoređen u drugi meč ili čak drugu igru. Ovaj sistem će pružiti informacije poput sposobnosti igrača, njihov rang, listu trenutnih igrača, koliko su igrali, dostignuća i detaljne statistike. Svi ovi podaci mogu da pomognu onlajn gledaocima da donesu odluku koga žele da izbace. Sistem se zasniva i kontroliše ga Cloud Gaming System.

I nama trenutno nije jasno gde Sony planira da primjeni ovaj "zanimljivi" patent, ali već možemo da naslutimo sa kojim problemima će se susresti kreatori gdje god ga ubacili. Glasanje na internetu je odavno postalo više komedija nego validan način da se nešto odluči, a ako mislite da ipak nije tako podsjetićemo vas na glasanje koje je poslalo repera Pitbula u Walmart prodavnicu na Aljasci.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije