Gadgets

Sony testira dijeljenje PS5 slika i videa mobitelom

Sony testira dijeljenje PS5 slika i videa mobitelom
Foto: Ilustracija | Sony testira dijeljenje PS5 slika i videa mobitelom
N.N.

Korištenjem PlayStation aplikacije moći ćete instantno dijeliti screenshotove i video putem pametnog telefona.

Sony je na Twitteru objavio kako je započeo testirati novu karakteristiku namijenjenu korisnicima PS5 konzola, dijeljenje screenshotova i video snimaka putem pametnih telefona.

Nova karakteristika radi pomoću testne beta inačice PlayStation aplikacije i zasad je mogu koristiti samo odabrani testeri u Japanu i Kanadi. Karakteristika zapravo donosi funkcionalnost koju Xbox već nudi duže vrijeme, no vjerujemo da će mnogi korisnici biti zahvalni Sonyu na njoj.

Kada na konzoli uključite novu karakteristiku, ona će automatski "uploadati" sve vaše snimke u oblak, a njima ćete moći pristupiti putem PlayStation aplikacije i staviti je na svoj telefon, podijeliti ih na društvenim mrežama ili slati prijateljima na PSN-u. To će biti dosta jednostavnije u odnosu na postojeći sistem direktnog dijeljenja s konzole.

Osim screenshotova skinutih iz Create menija ili putem shortcuta Create gumba, moći ćete dijeliti gameplay video filmove kraće od tri minute u dužini do 1080p (dakle ne 4K).

Kako bi se screenshotovi i video automatski uploadali, morate povezati PS5 konzolu i PlayStation aplikaciju te imati omogućenu karakteristiku "Stay Connected to the Internet".

Sony kaže da se nova karakteristika testira zajedno s drugim beta karakteristikama i postoji mogućnost da možda neće biti ugrađena u finalnu inačicu. Obzirom da su sve stvari koje je Sony doveo do bete na kraju izdane, vjerujemo da će tako biti i s ovime.

Prvi beta testeri kažu da za korištenje značajke nije potrebno imati pretplatu na PlayStation Plus, no pitanje je hoće li tako biti i s finalnom inačicom.

(Vidi.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije